Proglašeni najbolji sportaši

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 28, 2017 |

U Krapini su proglašeni najbolji sportaši Krapinsko-zagorske županije. To priznanje se dodjeljuje od 2001. godine u siječnju za prethodnu godinu. Ukupan broj registriranih sportskih klubova na području Krapinsko-zagorske županije je 180 a u njima je oko 5700 sportaša. Nagrade se dodjeljuju u deset kategorija među kojima su i nagrade za životno djelo i razvoj sporta a proglašenjem i dodjelom nagrada završena je sportska 2016. godina u  Krapinsko-zagorskoj županiji.

&nbsp

Ovoliki broj sportaša i raznolikost sportova potvrđuju Krapinsko-zagorsku županiju kao jednu od najsportskijih a posebno priznanje treba uputiti i roditeljima. Najbolji sportaš je Matija Mihalić iz Oroslavja a bavi se streličarstvom u kojem postiže sjajne rezultate. Na europskom prvenstvu bio je peti a na svjetskom je osvojio 7. mjesto. Najbolja sportašica je Diana Franke a bavi se kickboxingom i u samom je europskom vrhu s osvojenim naslovom pobjednice Europskog kupa te je aktualna je državna prvakinja.

&nbsp

Od ekipa najbolji su Košarkaški klub Zabok i ženska štafeta Plivačkog kluba Olimp Zabok. Nagradu za fair play dobio je Vito Frinčić ribolovac iz Bedekovčine koji je na ribolovnom natjecanju na svoju štetu ispravio rezultat kojeg je upisao sudac natjecanja te je umjesto drugog mjesta osvojio četvrto, a njegova je ekipa u poretku pala za tri mjesta.

&nbsp