Proglašeni najbolji splitski sportaši za 2017.godinu

Kategorija: Sport | Objavljeno: ožujak 7, 2018 |

Splitski savez sportova tradicionalno je upriličio svečanost proglašenja najboljih sportaša Grada Splita za 2017. godinu. Najbolja sportašica Grada Splita za prošlu godinu je judašica i kandidatkinja za Olimpijske igre u Tokyu 2020.godine, Barbara Matić, članica JK Pujanke.

 

U muškoj , izuzetnoj jakoj i brojnoj konkurenciji nagradu najboljeg sportaša grada pod Marjanom podijelili su vaterpolist Jadrana te hrvatski reprezentativac , osvajač svjetskog prvenstva , Anđelo Šetka, i ASK-ov Stipe Žunić, osvajač 3.mjesta na Svjetskom prvenstvu u bacanju kugle. Nagrade su podijeljene i u ekipnoj konkurenciji. Najbolja ženska ekipa je Judo klub Pujanke , dok je u muškoj konkurenciji to priznanje pripalo Kuglačkom klubu Mertojak za osvajanje prvenstva i kupa Hrvatske , te 4.og mjesta na Svjetskom ekipnom kupu. Pošto na mladima svijet ostaje , proglašeni su i najperspektivniji sportaši. Kod sportašica , to je Bruna Duvančić iz TKD kluba Marjan , a kod sportaša Roko Doždor iz Kickboxing kluba Split. A kako bez dobrih trenera , ne bi bilo ni pravih rezultata sportaša ,priznanja su uručena i tim vrlo bitnim ljudima iz sjene. Najbolji trener ženskih kategorija je Vladimir Preradović iz JK Pujanke, a najbolji kada je riječ o muškim kategorijama je trener Stipe Žunića, ASK-ov Marko Mastelić.U konkurenciji najboljih sportašica s invaliditetom titulu nabolje ponijela je stolnotenisačica Anđela Mužinić, članica stolnoteniskog kluba NEC , dok je najuspješnijim sportašem s invaliditetom proglašen član TKD kluba Galeb, Ivan Mikulić. Ove nagrade dokaz su kako interes za sportom u Splitu nikada neće nestati  te s razlogom ovaj grad nosi i titulu najsportskijeg grada na svitu.

 

Nagrade su samo šlag na tortu svega onoga što sportaši moraju proći da bi došli do vrhunskog rezultata i upravo iz tog razloga, ali i želje za još boljim rezultatima u budućnosti ,odlikovati i prigodno stimulirati one najbolje lijepa je gesta koja ne bi trebala izostati niti u godinama koje slijede.

 

VEZANI ČLANCI