Proglašeni najboji splitski sportaši u 2015. godini

Kategorija: Regija Split, Sport, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: veljača 11, 2016 |

Tko su najboji splitski sportaši u 2015. godini, prema mjerilima Splitskog saveza sportova, otkriva nam Gabrijela Radanović. Titulom najsportskijeg grada na svijetu Split se voli pohvaliti, činjenica je da je jako puno velikih sportskih imena svoje prve korake na sportskim terenima ili u dvoranama napravilo u Splitu. No uvijeti rada nisu lagani. Nekima je bilo laše doći do uspijeha, nekima teže, ali se većinom svi nose sa sličnim problemima.

 

U Vili Dalmaciji je odrzan ceremonijal svecanog proglasenja dobitnika godisnje nagrade Splitskog saveza sportova za 2015. godinu.Proglaseni su najbolji sportasi Splita u deset kategorija.

 

Najperspektivnija sportašica za 2015. godinu je Karla Prodan. Najperspektivniji sportaši su Bartul Zemunik i Luka Perajica.Momcad ragbi kluba Nada je najbolja muška momčad. Ženski nogometni klub Split najbolja je ženska ekipa. Jozo Jakelić primio je nagradu za najboljeg trenera muških kategorija. Najuspjesniji sportaš i sportašica sa invaliditetom je Ivan Mikulić i Anđela Mužinić.Ivo Baldasar uručio je nagradu za najbolju sportasicu Blanki Vlašić njenom treneru Bojanu Marinoviću.

 

I Grad sa svoje strane pokušava splitskim sportašima stvoriti barem minimalne uvijete kako bi mogli nizati uspiješne rezulte.Možda i ovim generacijama sportaša u financijskom smislu dođu neka bolja vremena. No, oni ih ne čekaju jer se treba pripremati za nova natjecanja i na kraju Olimpijske igre koje se održavaju ovo ljeto u Rio.