Proglašena elementarna nepogoda

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 3, 2015 |

Za dijelove grada Garešnice i općine Ivanska, Sirač, Berek, Šandrovac, Velika Pisanica i Kapela proglašena je elementarna nepogoda.

 

Naime, brojna su klizišta posljednjih mjeseci pogodila ta područja, a trenutno procijenjena šteta dosiže gotovo 30 milijuna kuna. Najveća šteta broji su u Općini Šandrovac, gdje je stradalo 5 kućanstava. Osim obiteljskih kuća, gospodarskih zgrada i poljoprivrednih zemljišta nastradale su i brojne prometnice, rekao je prilikom posjeta Šandrovcu župan BBŽ Damir Bajs:

 

“Problemi su na lokalnim,županijskim i državnim cestama, stoga smo već poslali zahtjev HC vrijedan 15 milijuna kuna. Želimo da Hrvatske ceste u suradnji s nama naprave sve što je potrebno da klizišta ne ugrožavaju javni promet.”

 

Nakon proglašene elementarne nepogode na gradskim i općinskim Povjerenstvima je sada da u najkraćem roku izrade izvješća, odnosno prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te ga dostave županijskom Povjerenstvu koje će potom zbrojne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu.