Problematičan kanalizacijski sustav

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 5, 2017 |

Opskrbu pitkom vodom, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda na području Grada od 1955. obavlja gradsko trgovačko društvo Sisački vodovod. Zastupljenost priključnih domaćinstava na području Siska je oko 96 % dok je priključenost seoskih domaćinstava na vodoopskrbni sustav oko 70 %.

 

No na kanalizacijski sustav spojeno je oko 70% stanovništva. Naime, niti jedno naselje na području Grada Siska nema u cijelosti izgrađen kanalizacijski sustav s pripadajućim uređajima za pročišćavanje otpadnih voda. Postojećim sustavima pokriveni su dijelovi stambenih i gospodarskih zona dok prigradska i izdvojena naselja uglavnom nemaju izgrađene kanalizacijske sustave. Stoga je jedno od pitanja koje muči gradske vijećnike može li Grad pomoći Sisačkom vodovodu da se izradi glavni projekt odvodnje u prigradskim naseljima. Sam Grad taj problem ne može riješiti već će tu biti potrebna pomoć Hrvatskih voda, rekla je sisačka gradonačelnica.