Pripreme San Sustipanske noći

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 11, 2018 |

A šou počinje sutra s Nenom Belanom i orkestrom s kojim još nikad nije svirao u Splitu. No, karata nažalost više nema. Ostalo ih je još stotinjak za drugu večer i nastup Maxima Mrvice.

 

Za pretvaranje Sustipana u magičnu noćnu pozornicu potrebno je nešto više od 24 sata i 120 radnika. Većina je tu od prvog festivala prije 7 godina pa danas sve teče glatko.Tehnika je vrag, nikad ne znaš što će otić krivo..ali ovi su momci spremni na sve.Ako ćemo u brojkama, San sustipanske noći osvijetlit će oko 500 žaruljica i 200 reflektora, na tri šanka će se natočiti više od 3 tisuće litara pive i tisuću litara ostaloh alkoholnog pića.  Pod će ušareniti 768 dekica. Mjesto se ne čuva nikome, jer su se jednom opekli.Pripreme za svaki festival počinju već u listopadu – pregovori s umjetnicima, menađerima, tehnikom. Svake se godine trude uvesti nešto novo, pa će i sutra posjetitelje dočekati nekoliko ambijentalnih iznenađenja. Puno je tu posla, onaj komunikacijski obavljam opet sa smješkom – Ana lAzarević.Vrata Sustipana otvaraju se u 19. 30, tako da svi mogu na miru zauzeti svoja mjesta pod borovima uz probranu glazbenu pozadinu. Koncerti počinju u 21.30 a zabava nakon koncerta traje  do 2 sata.