Pripreme košarkaša Zadra za novu sezonu

Kategorija: Sport | Objavljeno: rujan 4, 2017 |

Nakon turbulentnog ljeta koje je bilo obilježeno dvjema blokadama, od strane FIBA-e i FINA-e, košarkaši Zadra su krenuli s pripremama za novu sezonu. Ljeto je, kako to već biva sa Zadrom, proteklo u brojnim ekonomskim i pravnim zavrzlamama, no situacija se popravlja iz dana u dan. Ipak, rezultat poteškoća koje proteklih nekoliko godina pritišću klub je osjetno promijenjen igrački kadar u odnosu na prošlu sezonu. Osim brojnih odlazaka u Zadar je stiglo, ili bolje rečeno vratilo se, i nekoliko poznatih imena.

 

Igrački kadar dalmatinskog abaligaša još uvijek nije do kraja definiran. Stigla su pojačanja pod obručima, no fale igrači na vanjskim pozicijama. Prvenstveno oni sposobni odigrati kvalitetnu obranu i donijeti viši šuterski rang momčadi Aramisa Naglića. U Zadar je na probu došao mladi 201 centimetar visoki krilni igrač Nathan Taphorn koji bi u Donatovom gradu trebao ostati nekoliko tjedana za vrijeme kojih će se pokušati izboriti za ugovor do kraja sezone.

 

KK Zadar će se ove godine natjecati u tri takmičenja: Jadranskoj ligi, hrvatskom prvenstvu i Kupu „Krešimir Ćosić“. Lani je upravo igranje paralelnih natjecanja dovelo do velikih problema i rezultatskih kikseva što je rezultiralo smjenom dvaju trenera i brojnim turbulencijama koje je na koncu uspio smiriti tek Aramis Naglić.

 

Pred Zadranima je odlazak na turnir u talijanski Jesolo gdje će odmjeriti snage s aktualnim prvakom Italije Umana Reyer Venezijom koju predvodi naš Hrvoje Perić. Prije samog dolaska u Veneto Zadar će putem odigrati dvije pripremne utakmice kako bi što spremniji dočekali sraz s momčadi koju vodi Walter De Raffaele.

 

Nakon povratka iz Italije momčad Aramisa Naglića nekoliko će dana trenirati u Višnjiku i pripremati se za najjači predsezonski turnir u Europi koji se održava baš u Dvorani Krešimira Ćosića, Zadar Basketball Tournament, gdje će odmjeriti snage s Bayernom i moskovskim CSKA-om, što će im biti posljednja priprema uoči početka nove sezone. Nadajmo se mirnije nego prethodne.

 

VEZANI ČLANCI