Prinove u zagrebačkom zoološkom vrtu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 13, 2016 |

Zagrebačka kraljevska obitelj dobila je dva nova člana. Senzacionalna je to vijest kojom su i nakon dva mjeseca očarani svi posjetitelji, ali i zaposlenici zoološkog vrta.

 

Naime, riječ je o malenim lavovima, potomcima 11 – godišnje majke Nyote i ponosnog tate, lava Lea.Na ove se kraljevske potomke čekalo više od deset godina. Prepreka je uvijek bilo, pa čak i kod međusobnog upoznavanja novopečenih roditelja.Ove malene pridošlice spavaju i više od 20 sati dnevno. Svakim danom postaju sve energičniji i odvažniji te istražuju nastambu Kidepo u kojoj su glavne zvijezde.Iako su lavići već napunili dva mjeseca, njihov spol još uvijek nije poznat, pa tako nemaju ni imena.Kako ne bi samo ovi malci bili senzacionalna vijest, u zagrebačkom zoološkom vrtu niz je prinova…Bebe rakuni, kapucini, zebra, mare i alpaka, samo su neki od mladunčadi koje su postali miljenici svih zaposlenika i posjetitelja. Prva zimska ovogodišnja beba bila je Inka. Oduševljenje na dječjim licima, najmlađi stanari vrta, jedinstvene životinje koje oduševljavaju svojom inteligencijom i vještinama, sve vas to čeka u zagrebačkom zoološkom vrtu, omiljenoj gradskoj destinaciji.