Prijem Dine Levačić kod dogradonačelnice

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: kolovoz 11, 2017 |

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović  u maloj sali zgrade Gradske uprave primila je   Dinu Levačić, članicu Kluba daljinskog plivanja Split koja je 3. kolovoza ove godine preplivala od otoka Catalina do Los Angelesa i time postala prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala kanal Catalina u duljini od 34 km.

 

Start vrlo zahtjevne rute na kojoj je hrvatska plivačica plivala  od otoka Catalina do  Los Angelesa bio je  u noći,oko 23 sata po lokalnom vremenu, što je ovu rutu za Dinu učinilo još zahtjevnijom. Nakon 9 sati i 47 minuta  hrvatska je plivačica ipak ušla u cilj ove 34 km duge rute te tako postala prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala kanal Catalina.Ući u more po noći, koje je prepuno raznovrsnog životinjskog svijeta uopće nije bilo lako, što je i otkrila sama Dina . Ipak ova 21 godišnja plivačica ostvarila je svoj cilj, te je samim time izazvala i divljenje kod dogradonačelnice Jelene Hrgović.Nakon otplivanog Manhattana u lipnju, kanala Catalina u kolovozu, u rujnu slijedi završni čin ove trilogije, Engleski kanal ili kako je kod nas popularnije,  La Manche . Time bi Dina postala prva osoba iz Hrvatske koja ima ovu prestižnu titulu u svijetu daljinskog plivanja.Na Dininim putovanjima, odnosno preplivavanjima, uvijek je prate njeni roditelji. Bez njihove podrške bilo bi puno teže ostvariti sve dosadašnje rezultate ,ali i planirati nove izazove.

 

Ova dva vrlo zahtjevna preplivavanja dio su projekta Trostruka kruna u sklopu kojeg je Dina  postala prva osoba iz Hrvatske koje je otplivala oko Manhattana, prva koja je otplivala  od otoka Cataline do Los Angelesa , te  prva Hrvatica koja će ako sve bude išlo po planu  plivati preko La Manchea u rujnu ove godine. Ako Dina uspije ostvariti svoj cilj do kraja ,a sad još treba odraditi La manche, postat će ujedno i  šesta osoba u svijetu , odnosno druga žena koja je ovako zahtjevne rute preplivala u samo devedeset dana .