Prijam za mlade tehničare

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 12, 2017 |

Solinjani se ne trebaju bojati za budućnost tehničke znanosti. Najmlađi grad u Hrvatskoj dokazuje kako je rasadnik nadarene i vrijedne djece pred kojom je blistava budućnost u svijetu znanosti i modernih tehnologija.

 

Na 59. Državnom natjecanju mladih tehničara održanom u ožujku u Primoštenu, solinski osnovnoškolci ostvarili su odlične rezultate . Filip Kuduz, inače učenik OŠ don Lovre Katića, pod vodstvom mentorice Marije Radić osvojio je prvo mjesto u kategoriji Elektrotehnika, te tako postao državni prvak .
Učenik Marko Perišić iz OŠ Vjekoslava Paraća ,pod mentorstvom Dragana Stanojevića osvojio je drugo mjesto u kategoriji Elektrotehnika.
Državnog prvaka i viceprvaka svečano je primio i solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević , te je darovao ovim mladim perspektivnim S olinjanima simboličan paket Grada Solina, ali i 2000 kuna od strane grada kojima će im pomoći u daljnjem radu i odlasku na natjecanja. Samom prijemu nazočili su i mentori učenika, te ravnatelji njihovih osnovnih škola.
Podsjetimo kako je prošle godine učenik Marko Perišić na istom natjecanju osvojio prvo mjesto u kategoriji Strojarske konstrukcije, što samo govori o tome kako za budućnost tehničke znanosti u Solinu ne trebaju brinuti .