Prijam Matije Sloupa

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 26, 2018 |

Kutina želi zahvaliti svim sportašima koji promiču ime Grada. Pogotovo kada uz to idu odlični rezultati. Jedan od onih koji naveliko promiče ime Kutine i njen sport je i bacač kugle te diska, Matija Sloup.

 

Naime, Matija Sloup jedan je od brojnih uspješnih i perspektivnih kutinskih sportaša, na kojeg Kutina i njeni građani itekako trebaju biti ponosni. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić primio je Matiju i njegovog trenera, kao i predsjednika kluba čiji je Matija član. Trener u Atletskom klubu “Odisej” za osobe s invaliditetom Mihovil Rendulić istaknuo je kako je Matija baš tip sportaša kakav bi sportaš trebao biti, da je izuzetno vrijedan i predan svom radu što pokazuju i rezultati. Predsjednik Atletskog kluba „Odisej“  za osobe s invaliditetom Mate Damjanović ovom je prigodom zahvalio Gradu na uvjetima koje imaju za treniranje, istaknuvši da 90% klubova kao što je njihov  nema te uvjete,pogotovo za zimsko razdoblje treniranja.

 

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić rekao je kako Matija obara svjetske rekorde, trenira u Kutini, te prenosi ime Kutine i u sportskom dijelu, ali i u ljudskom dijelu koji pokazuje upornost i želju za ostvarivanje ciljeva bez obzira što je u kategoriji osoba s invaliditetom. Inače, Matija je vrlo uspješan sportaš. U klubu „Odisej“ trenira od 2014.godine. I gotovo od početka niže odlične rezultate. Posljednji takav postigao je nedavno u Splitu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom, gdje je u bacanju diska postavio novi svjetski rekord u kategoriji F40 za atletičare niskog rasta. Na istom natjecanju Matija je postavio i novi državni rekord u bacanju kugle. Matija je istaknuo sreću što je prepoznat njegov potencijal pogotovo od strane Grada. Prigodom prijama Matije Sloupa u kutinskoj Gradskoj upravi, zamjenik gradonačelnika Damir Markuš predložio je da Kutina uvede novitet u nagrađivanju vrhunskih sportaša, tj da se kategorizira kada se osvoji određena medalja, da se taj uspjeh na neki način i nagradi. Predstavnici Grada ovom su prigodom nagradili vrhunskog kutinskog sportaša, Matiju Sloupa koji iz dana u dan ruši sve granice te svjedoči tome da invaliditet ne mora biti prepreka za postizanje vrhunskih rezultata.