Press kutinskog HDZ-a

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 3, 2017 |

Predstavnici kutinskog HDZ-a na konferenciji za novinare na temu „Stanje medija u Kutini“, osvrnuli su se na izdavanje časopisa „Kutina naš grad“. Tom prigodom javno su pitali na kojim je sve projektima gradonačelnik Kutine surađivao s tvrtkom koju istražuje USKOK, a koja je izdavala to glasilo.

 

Zlatko Babić, predsjednik kutinskog HDZ-a i kluba vijećnika te stranke u kutinskom vijeću, te ujedno i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, na konferenciji za novinare istaknuo je kako su HDZ-ovi vijećnici zatražili informacije o načinu i svrsi trošenja gradskog novca za glasilo „Kutina naš grad“. Babić je dodao da su pokušavali od grada Kutine dobiti prikaz kako se financira taj časopis jer im nije jasno da iz budžeta, koji na godišnjoj razini iznosi 40 tisuća kuna, da se može financirati tako kvalitetan časopis. Babić je dodao da su od gradonačelnika tražili da im dostavi ugovore s izdavačem, sa produkcijom, sa tiskarom, te da im se dostavi ugovor i način kako je financirana distribucija. Dobili su tek dio ugovora i to s izdavačem Svijet promocija, gdje se radi o 2 ugovora  po 40 tisuća kuna. No, u kutinskom HDZ-u smatraju da toliko košta izdavanje tek jednog broja, a ne njih 7 koliko ih je do sada tiskano.

 

Babić je dodao da su tražili i informaciju gdje je sve grad imao suradnju s navedenom tvrtkom, jer je ona, kao što se zna, predmet istrage USKOK-a. Na kraju Babić je dodao da traže odgovor je li bilo još kakvih aktivnosti i poslova između Grada Kutine i navedene tvrtke, te kako je doista financirano sporno glasilo. Jer ako je išlo na teret građana, oni to imaju pravo znati, zaključio je Babić.