Press gradonačelnika Rudića

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 3, 2016 |

Uoči sjednice kutinskog Gradskog vijeća, koja će se održati u četvrtak, 4. veljače, gradonačelnik Andrija Rudić održao je press konferenciju. Osvrnuo se na dvije točke koje se nalaze na Dnevnom redu sjednice. Prva se tiče rebalansa proračuna, a druga stanja s odmaralištem na Malom Lošinju.

 

Gradonačelnik Andrija Rudić na press konferenciji uoči sjednice Gradskog vijeća pojasnio je zašto već sada dolazi do rebalansa gradskog proračuna, i to u jednoj jedinoj izmjeni, a ona se odnosi na izgradnju zgrade za stradalne u Domovinskom ratu u samom centru grada na novom Trgu, u kojoj bi trebalo biti i čitav niz drugih javnih i društveno-korisnih sadržaja.

 

Grad tako rebalansom osigurava svoj udio u financiranju projektne dokumentacije za tu zgradu, što iznosi oko 200 tisuća kuna. Isto toliko obećala je osigurati i Sisačko-moslavačka županija , a preostalih 200 tisuća kuna osigurat će se iz trećeg izvora prihoda koji se dogovara. Rudić je podsjetio na sastanak svih stranaka u Vijeću i predstavnika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata s kraja prošle godine, kada su se sve struje u Gradskom vijeću jednoglasno opredjelile za taj projekt, te gradonačelnik očekuje da ne bi trebalo biti problema oko tog pitanja.

 

Rudić je dodao kako vjeruje da na Vijeću neće biti fige u džepu i da će svi jednoglasno biti za donošenje odluke za pokretanje postupka za izradu projekta za izgradnju te nove zgrade. Druga stvar na koju se osvrnuo gradonačelnik odnosi se na točku o odmaralištu „Čikat“ na Malom Lošinju. Rudić je rekao kako je Grad dugo godina zanemarivao to svoje vlasništvo, kojim je godinama upravljala Petrokemija.

 

Rudić je istaknuo kako je prošla vlast napravila procjenu tog vlasništva upravo s namjerom da ga proda, ali da se sadašnja vlast s tim nikako ne slaže. Stoga će Grad pokrenuti čitav niz aktivnoisti i ispitali tržište zbog novih ulaganja u odmaralištu, te gradonačelnik Rudić vjeruje da će nakon Vijeća Grad imati jednu konkretnu i korektu odluku o tome kako upravljati dalje svojim vlasništvom u Lošinju, Gradonačelnik je ponovio kako Grad želi daljnja ulaganja, podizanje kvalitete usluge u odmaralištu, te da se omogući građanima Kutine da imaju mogućnost ljetovanja pod povoljnijim uvjetima u tom objektu koji je u gradskom vlasništvu.