Premijera Cabareta “Splićanke”

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: prosinac 8, 2016 |

Večeras će u Gradskom kazalištu mladih svoju premjeru doživjeti Cabaret „Splićanke“. Formu Cabareta dugo nismo imali u Gradskom kazalištu mladih, a ravnatelj GKM-a Belmondo Miliša kazao je kako su ovom predstavom zakoračili u noćnu scenu.

 

Priča je to o pet različitih Splićanki s pet ispovjednih priča ispričanih u maniri stand up komedije s pratećom pjesmom i glamuroznom plesnom točkom u koreografiji svjetski poznatog Lea Mujića.

 

Predstava satirizira i ironizira mane današnjeg Splita i Dalmacije u kojima će se mnogi prepoznati. Ovaj Cabaret nije tu da potvrđuje predrasude, cilj je u potpunosti drugačiji, napominje Ivan Leo Lemo, redatelj predstave . Lemo je ujedno i autor teksta, koji ne bi mogao napisati bez pet Splićanki koje će igrati ovaj Cabaret.

 

To je specifičan šarm, stil, styling i mislim da je ovaj grad prepoznatljiviji po Splićankama nego po Svetom Duji, Rivi ili Marjanu, kazao je redatelj Lemo. Uz to je i koreograf Leo Mujić kazao kako on osobno ne bi gledao predstavu o Splićanima, dok su Splićanke ipak specifične. U što se mogao najviše uvjeriti prešetavanjem preko rive, sada kada su kućice otvorene.

 

Tako će te kroz Cabaret „Splićanke“ moći upoznati Miss Mejaša, ženu pomorca, službenicu na šalteru i neke druge dame koje će krenuti od predrasuda, ali su ih obećale ispred publike razbiti i ogoliti. U svakom slučaju možete očekivati zabavnu večer punu plesa i smijeha.