Preko sto stanara prosvjedovalo na Mejama

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: studeni 14, 2016 |

Stanovnici splitskog gradskog kotara Meje danas su prosvjedovali, kako bi ukazali na problem školskog igrališta na kojem je sve manje prostora za njihovu djecu, a sve više za automobile zaposlenika škole.

 

 „Mi smo ga napravili, mi smo ga održavali, a mi ćemo se igrati. Ne damo igralište!“ poruka je stanovnika kotara Meje, ravnateljici OŠ Meje, Majdi Asanović. Preko stotinjak okupljenih građana, mirnim prosvjedom je pokazalo što misle o odluci ravnateljice da se velika većina školskog igrališta uskoro pretvori u parkiralište.

 

 Školsko igralište jedini je prostor na području Meja na kojem djeca predškolskog i školskog uzrasta, ali i rekreativci svih dobnih skupina mogu provoditi slobodno vrijeme u raznim sportskim aktivnostima. Stanovnici kotara Meje napominju kako prenamjena jedinog igrališta u parking, za njih ne dolazi u obzir. Gradonačelnik je novinarima ranije tog jutra kazao kako Grad ne može ništa učiniti po tom pitanju i kako je ravnateljica ta koja je odgovorna za školsku imovinu. Roditelji učenika OŠ Mejaši nezadovoljni stanjem u školi i oko škole kazali su kako su bili primorani za istup u javnost i poziv odgovornim tijelima da obave zakonske radnje vezane uz više problema, koji su uz igralište isplivali u posljednje vrijeme . Tako su nabrajali, prokišnjavanje krova, loše stanje sanitarnog čvora, problem nesmetanog ulaza i izlaza iz škole ljudi koji nisu djelatnici škole, ostavljanje nekoliko razreda učenika bez nadzora za vrijeme razredne nastave, te pretvaranje školskog igrališta u parking. Zbog svega ovoga pozivaju službe da izađu na teren i utvrde činjenično stanje. Ravnateljica nije bila raspoložena za izjave.