Preko 400 tisuća kuna za rad kutinskih udruga civilnog društva

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 14, 2017 |

Grad Kutina ove će godine financijskih pomoći realizaciju gotovo 40 projekata različitih gradskih udruga civilnog društva. S njihovim predstavnicima gradonačelnik Kutine Andrija Rudić  potpisao je ugovore o podršci za izabrane projekte koje su udruge prijavile na javnom natječaju.

 

Gradonačelnik Kutine potpisao je ugovore s udrugama civilnog društva iz 5 prioritetnih područja, o dodjeli financijske potpore Grada za njihove projekte. Prioritetna područja su: kultura, odgoj i obrazovanje mladih, jačanje uloge očuvanja i unapređenja identiteta nacionalnih manjina, socijalna skrb i zdravstvo, te programi, projekti,manifestacije organizacija civilnog društva koje svojim aktivnostima promiču opće vrijednosti od interesa za Grad Kutinu. Gradonačelnik Kutine istaknuo je da su udruge i zaklade, tj. organizacije civilnog društva, vrlo bitan faktor razvoja grada. Gradonačelnik je ovom prigodom zahvalio ljudima iz udruga civilnog društva što ulažu svoje vrijeme i sebe u taj rad, prije svega s djecom, s mladima, i s starijima i nemoćnima, te s potrebitima. Grad Kutina ove će godine financijski pomoći 27 udruga civilnog društva, točnije 38 njihovih projektnih prijedloga, za koje će biti izdvojeno 403 tisuće kuna. Gradonačelnik Rudić ovom je prigodom istaknuo kako bi volio da se za rad udruga civilnog društva iznađu dodatna sredstva, jer sve one, osim što puno rade, rade i volonterski, a svojim radom doprinose razvoju i boljem životu u Kutini.