Predstavljena manifestacija Kutinsko ljeto

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 28, 2017 |

U Kutini će se i ovo ljeto održavati tradicionalna manifestacija Kutinsko ljeto, koja će svojim događanjima građanima Kutine nastojati pružiti različite sadržaje kako bi se upotpunio društveni život u Gradu tijekom ljetnih mjeseci.

 

Naime, na konferenciji za novinare održanoj u kutinskoj Gradskoj upravi predstavljen je program ovogodišnjeg Kutinskog ljeta, tradicionalne manifestacije u čiju su organizaciju, pored Pučkog otvorenog učilišta Kutina, uključene i druge gradske ustanove te udruge. Kako je istaknula Jasminka Molnar ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta kutinsko je ljeto i ove godine prisutno u Gradu. Manifestacija je startala 14.lipnja, a ove će godine trajati u 2 dijela. Prvi dio završiti će 23. odnosno 29.7., i onda se nastavlja krajem kolovoza kada su sadržaji koji su uglavnom posvećeni mladima. Kako je rečeno na konferenciji za medije, puno je aktivnosti u sklopu Kutinskog ljeta već odrađeno, no još ih dosta ima u programu. Aktivnosti Kutinskog ljeta  su vrlo šarolike, a u sklopu manifestacije održati će se i Kutinsko sportsko ljeto. Marcel Vučetić ravnatelj Sportskog centra Kutina istaknuo je kako je Sportsko ljeto vrlo bitan resurs Kutinskog ljeta te da su oni do sada realizirali dosta aktivnosti koje su započele već 10.lipnja utrkom Giro di Kutina, dok je 15.6. otvoren kutinski bazen. Sljedeća 2 mjeseca u okviru Kutinskog sportskog ljeta biti će mnoštvo sportskih događanja kao što je odbojka na pijesku, vaterpolo turnir, ljetne igre na bazenu, te košarkaški hakl. Pored brojnih aktivnosti koje slijede u sklopu Kutinskog ljeta, zasigurno je „Petrovo slavlje kutinsko“, koje će se ove godine proslaviti 29. I 30. Lipnja u popodnevnim satima.

 

Marijana Musij zamjenica direktorice Turističke zajednice tako je istaknula da program Petrova u četvrtak 29.6. počinje od 17:30 s folklornom večeri u suradnji s Gradskim savezom KUD-ova, te predstavljanjem kutinske češke i mađarske nacionalne manjine. U večernjim satima kod tremova u  Crkvenoj ulici priprema se zanimljiv program. U petsk 30.6. program započinje tradicionalnom podjelom gulaša, a taj je dan program popunjen i brojnim sadržajima za djecu koji će se odvijati u Parku kestenova. U 20 sati iza Gradske knjižnice održati će se posebna večer pod nazivom „Iz Kutinske davnine i blizine“ s Dragutinom Pasarićem uz izložbu akademskog slikara Ivana Milata. Na konferenciji je novinare objavljeno je i kako će  Koordinacija Kutina grad prijatelj djece i ove godine u sklopu Kutinskog ljeta provoditi tradicionalnu „Ljetnu razbibrigu“ koja će se održavati od 18:30 do 20:30. Istim danima, ali od 18 do 20 sati održavati će se i razmjena udžbenika.