Predstavljen novi sustav za automatsku naplatu parkiranja u Zagrebu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 16, 2018 |

Predstavljen je novi sustav za automatsku naplatu parkiranja i centralno upravljanje u javnim garažama te mobilna aplikacija ZGPark.Ovaj sustav trebao bi svim vozačima olakšati plaćanje parkinga, a paring će vozači moći platiti i karticom.

 

 Zagreb kao glavni grad mora funkcionirati u skladu s ostalim europskim gradovima, stoga su modernizirali i poboljšali način plaćanja parkinga. Parking u određenim javnim garažama može se plaćati i dalje na automatu, ali ako ostanete bez gotovine i obližnjeg bankomata nema, možete platiti i s bilo kojom karticom. Isto tako napravljena je aplikacija preko koje se može platiti parking.Tri javne garaže imaju ovakav sistem plaćanja, a to su javna garaža na Langovom trgu, u Petrinjskoj i na Rebru. ” Što se tiče mobilne aplikacije ona je prva takva u Hrvatskoj jer jednom mobilnom aplikacijom naš korisnik i naši građani mogu platiti parkiranje i u garažama i na vanjskim parkirališnim mjestima” rekla je  Ana Preost, voditeljica podružnice Zagrebparkinga. Ovaj novi sustav plaćanja parkinga došao je podržati i prvi čovjek Grada Zagreba.”Onu koristi koju ja vidim je smanjenje gužva u garažama, naročito na Rebru i drugo smanjenje CO2. Znači ekološka osjenčenost , pa i gospodarski učinci” istaknuo je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba. Iz Zagrebparkinga napominju kako se nadaju da će u skorije vrijeme ovaj sustav proširiti i u ostalim garažama.Je li ovaj sustav parkinga koristan procijenit će korisnici javnih garaža.