Predstavljen informacijski sustav prostornog uređenja Zagrebačke županije

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 2, 2016 |

Predstavljen je Informacijski sustav prostornog uređenja Zagrebačke županije. Po prvi puta, sve informacije i županijski, generalni urbanistički prostorni planovi objedinjeni su na jednom mjestu. Najcjelovitiji je to prikaz prostorno – planske dokumentacije Zagrebačke županije.

 

“Ovo je jedan složeni sustav prostorno – planskih podataka, a za građane je najvažniji onaj dio objavljen na internetskim stranicama. Dakle, svaki građanin može dobiti uvid u svoju česticu, saznati u kojem se prostornom planu ona nalazi, je li čestica na građevinskom ili poljoprivrednom planu, je li možda planirana neka cesta u blizini ili dalekovod. Po prvi puta smo na jednom mjestu stavili sve razine planova”, istaknula je Željka Kučinić, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije.

 

Na ovom informacijskom sustavu, stručnjaci Zavoda rade već dugi niz godina. Mogućnost razmjene podataka, jednostavan pristup te izrada jedinstvene prostorne baze, samo su neke od prednosti ovog sustava.

 

Prostorni plan doprinosi cjelokupnom razvoju Zagrebačke županije, a na novi informacijski sustav, ponosan je i prvi čovjek Županije. U Informacijski sustav unešeno je 380 važećih planova, 50 ih je u izradi. Svi građani potrebne informacije mogu pronaći na služnenim stranicama Zavoda za prostorno uređenje.