Prava pacijenata

Prava pacijenata nisu zaštićena jer nisu prepoznata na svim razinama u dovoljnoj mjeri te je prvi korak u zaštiti prava pacijenata upravo podizanje svijesti o sadržaju i smislu prava pacijenata, a koji je izostao na institucionalnoj razini. Hrvatska udruga Pacijent je ponudila ministru Dariu Nakiću plan za uspostavu učinkovite zaštite prava pacijenata i dostavila ga Pučkoj pravobraniteljici.

 

Pacijenti su neinformirani o svojim pravima, ističe novoizabrana predsjednica Udruge za promicanje prava pacijenata a provjerili smo i koje im pritužbe stižu na reformu zdravstva. Najčešće je to cijena dopunskog osiguranja i pitaju se ad li će podrazumijevati bolju uslugu. Plaćanje Hitne medicinske pomoći također je velika nepoznanica.

 

Nužne su smjernice što je za odlazak na Hitnu pomoć, a što ne, naglašava dr. Jasna Karačić, predsjednica Udruge Pacijent. Po taj savjet se neće moći na adresu Savjetovališta pacijenata jer nakon 17 godina, ono se zatvara. Ukoliko netko iz institucija ne počne raditi na institucionaliziranju, proteklih 17 godina gube smisao, rezgnirano će dr. Đula Rušinović Sunara.

 

Ovo savjetovalište je djelovalo isključivo na temelju dobre volje donedavne predsjednice i glavne savjetnice, dr. Đule Rušinović Sunara i njenih pomoćnika. Zbog čega nikada nisu mogli dobiti novčanu potporu institucija, kažu, nikada nisu dobili ni razuman odgovor. Neupućeni hrvatski pacijent tek sad je ostao nezaštićen.