Poziv za prijavu za Nagradu grada Zagreba

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 11, 2016 |

Odbor za javna priznanja Gradske skupštine Grada Zagreba raspisao je natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba, tradicionalnog priznanja koje se uručuje zaslužnim građanima Dan grada Zagreba.

 

“Kao i svake godine raspisali smo natječaj koji traje do 2. veljače za najprestižniju nagradu Grada Zagreba za najuspješnije Zagrepčanke i Zagrepčane u svim djelatnostima. Nagrada će biti uručena 30. svibnja na Dan grada Zagreba”, istaknuo je Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine te predsjednik Odbora za javna priznanja.

 

Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Grada Zagreba za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu u promicanju znanosti, gospodarstva, obrazovanja, kulture i umjetnosti te sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života u Gradu Zagrebu.

 

“Kandidirati se mogu svi građani, a Odbor za javna priznanja i njegovi pododbori izradit će kriterije pomoću kojih će biti izabrani samo najbolji kandidati”, istaknuo je Kosor.

 

Rok za kandidaturu je 2. veljače 2016. godine, a Prijedlog za dodjelu Nagrade Grada Zagreba mogu podnijeti građani, udruge građana,ustanove, trgovačka društva, strukovne komore, vjerske zajednice te državna i gradska tijela.

 

“Ovim putem javno pozivam sve institucije da kandidiraju svoje pojedince koji su svojim djelovanjem napravili nešto pozitivno za Zagreb te očekujem da će, kao i svih prethodnih godina, biti kandidirani samo najbolji”, rekao je Kosor.

 

Povodom prošlogodišnjeg Dana grada Zagreba, zbog iznimnog doprinosa u stvaranju Republike Hrvatske, general pukovnik u mirovini, Mladen Markač, proglašen je počasnim građaninom Grada Zagreba a profesorici Lovorki Galetić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu dodijeljena je nagrada Zagrepčanke godine.