Povlaštena plovidba za djecu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 16, 2015 |

Svi korisnici otočnih iskaznica koji žele ostvariti pravo na dodatne povlastice morat će “Jadroliniji” predati zahtjev za izradu novih “kartica” i pripadajući dokaz o uplati naknade za putničku iskaznicu koa će vrijediti predstojećih pet godina.

 

Roditelji predškolaca koji polažu pravo na povlašteni brodski prijevoz djece morat će priložiti i ovjerenu potvrdu predškolske ustanove o upisu njihova djeteta. Korisnici koji ostvaruju pravo na dodatna besplatna putovanja su djeca koja pohađaju obvezni predškolski program u godini prije upisa u prvi razred osnovne škole izvan otoka svoga prebivališta, a sada ostvaruju dodatno pravo na pet besplatnih povratnih plovidbi tjedno.

 

Dva dodatna besplatna putovanja imat će i mališani koji polaze vrtić na otoku gdje žive. Učenici i studenti koji se školuju na svom otoku sada ostvaruju dodatno pravo na dvije besplatne povratne tjedne plovidbe, a učenici i studenti koji se školuju na svom otoku imat će pravo na besplatna putovanja tijekom školske/akademske godine, od 1. rujna do 30. lipnja, odnosno15. srpnja, a izvan spomenutog razdoblja na jedno povratno putovanje dnevno – naglašavaju iz Agencije za obalni linijski pomorski promet.