Potpredsjednik Vlade Štromar u Splitu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 17, 2018 |

U sklopu priprema za sjednicu Vlade koja će se u Splitu održati 4. svibnja, uoči središnje proslave Dana grada i njegova nebeskog zaštitnika, sv. Duje, potpredsjednik Vlade Predrag Štromar susreo se s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom. Teme sastanke bile su od izgradnje POS-ovih stanove, preko povezivanja željeznicom Zračne i Trajektne luke, do modernizacija Ličke pruge.

 

Graditeljstvo i prostorno uređenje od najvećeg su značaja za Grad Split i planirenje negova daljnjeg razvoja. Poručio je splitski gradonačelnik, Andro Krstulović Opara tijekom susreta s potpredsjenikom Vlade i ministrom graditeljstv i prostornog uređenja, Predragom Štromarom, a u svezi priprema za nadolazeću sjednicu Vlade u Splitu. Brojne su teme o kojima se razgovaralo, a među važnijima je nastavak izgradnje POS-ovih i stanova za branitelje na Korešnici, istočnom predgrađu Splita. Gradit će se između 600 i 1000 novih stanova.

 

Dio stanova koji će se graditi na Korešnici dat će se i u takozvani POS-ov, povlašteni najam.

 

Među ostalim razgovaralo se i o radovima na sanciji deoponija Karepovac, koji će biti zaustavljeni 5. svibnja, radi vrućina i turističke sezone.

 

Modernizacija Ličke pruge, bolje spajanje Zagreba i Splita željeznicom, nastavak izgradnje cesta kojima će se rasteretiti najveća prometna čvorišta na izlazima iz Splita i Solina ali i povezivanje Zračne i Trajektne luke željeznicom, bile su još neke od tema razgovora.

 

Ministar Štromar osvrnuo se i na nastavak rušenja bespravno sagrađenih objekata u Splitu i Srednjoj Dalmaciji, ističući kako reda u prostoru mora biti te kako u od uvođenja reda neće odustati, unatoč svim pritiscima.

 

Ministar Štromar nije propustio istaknuti kako sa spitskim gradonačelnikom ima izvrsnu suradnju, podsjetivši kako je ona započela rušenjem 30-ak bespravno izgrađenih objekata na Žnjanskom platou.