Potpore malim i srednjim poduzetnicima

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: veljača 28, 2017 |

Splitsko-dalmatinski županijski Upravni odjel za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu objavio je pet novih natječjanih programa s deset mjera usmjerenih malom i srednjem poduzetništvu.

 

Riječ je o programima namijenjenim sustavnom gospodarenju energijom, tehnološkom razvoju, istraživanjima i primjeni inovacija, cjeloživotnom obrazovanju, te razvoju konkuretne poljoprivredne proizvodnje.

 

Za koji dan Splitsko-dalmatinska županija će objaviti i pgram financiranja poslovne infrastruktre u poduzetničkim zonama.

 

Splitsko-dalmatinski Uprvni odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu objavio je i program za potporu radu poljoprivrednih udruga. Novac se dodjeljuje kako bi se olakšao rad poljoprivrednih udruga, uspostava i daljnje poslovanje za potrebe prilagodbe njihovih članova zakonskim propisima i zahtjevima tržišta. Županijski novac se može dobiti kao potpora radu poljoprivrednih udruga: vinogradara, vinara, maslinara, uljara, voćara, ovčara, kozara, pčelara, mljekara, sirara, peradara, uzgajivača papkara i kopitara, ekoloških proizvođača i prerađivača poljoprivrednih proizvoda.