Potpore Garešnice za poduzetnike,obrtnike i OPG

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 21, 2016 |

Grad Garešnica svojim poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima dodijelio je gradske potpore, koje bi im koliko-toliko trebale pomoći u svakodnevnom radu.To je bio prvi put da Garešnica poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ima dodjeljuje potpore temeljem upućenog javnog poziva u sklopu provedbe Programa mjera za razvoj poduzetništva i obrtništva na svom području.

 

Gradonačelnik Velimir Žunac istaknuo je da je to povijesni trenutak za Garešnicu  i za potpisnike potpora, jer nikada do sada u gradskom proračunu nije bilo takvih financijskih sredstava. Potpore iznose do 10 tisuća kuna. Ovakve potpore svi pozdravljaju, a jedan od obrtnika je rekao kako je u njegovih 15 godina rada, ovo bio prvi put da ga netko zove da mu nešto da, S obzirom na to da je Garešnica tek krenula s ovakvim potporama, one ove godine nisu velike. Za njih je ove godine ukupno predviđeno 250 tisuća kuna. No to će se sljedeće godine mijenjati, rekao je gradonačelnik Žunac dodavši da su u Gradu željeli vidjeti kako dišu poduzetnici, što im je interesantno, koje su im mjere posebno važne i zanimljive, pa će se sljedeće godine krenuti s još većim potporama, ali i s onim mjerama koje su interesantne. Žunac je istaknuo da su već dobili neke nove prijedloge tako da će se Program potpora svakako nadograđivati.

 

Novi Javni poziv za dodjelu tih potpora za 2017.godinu mogao bi se raspisati već početkom travnja sljedeće godine, rekao je gradonačelnik Garešnice.