Potpisan ugovor za izradu Masterplana BBŽ

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 18, 2018 |

Pozitivan niz povlačenja europskog novca Bjelovarsko-bilogorska županija nastavila je dobivanjem sredstava za izradu županijskog Masterplana prometnog sustava – rečeno je prilikom potpisivanja ugovora o dodijeli sredstava između Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa EU i Bjelovarsko-bilogorske županije.

 

Projekt je vrijedan 6.8 milijuna kuna, od čega je Bjelovarsko-bilogorskoj županiji odobren maksimalan iznos bespovratnih sredstava u iznosu od 85%. Želja je u okviru ovog projekta dobiti među ostalim i još jedno prometno čvorište u Rovišću, rekao je Damir Bajs, župan BBŽ: “To je vezano uz potrebe gospodarstva i činjenicu da ćemo u strategiju uverstiti novi prometni pravac koji će povezati Bjelovar s Đurđevcem, a koji na taj način želi riješiti pitanje povezanosti sa Zagrebom”. Treba reći i kako je za izradu Masterplana Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dat rok od dvije godine.