Potpisan ugovor za izgradnju dječjeg vrtića u Novskoj

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 17, 2018 |

Gradonačelnik Novske potpisao je ugovor s tvrtkom koja će u Novskoj izgraditi  novi dječji vrtić. Ukupna vrijednost investicije je oko šest milijuna kuna. S ovim potpisivanjem ugovora Novska kreće u gradnju dječjeg vrtića. 

 

Potpisan je ugovor između grada Novske i tvrtke koja će izgraditi novi dječji vrtić. Koliko je ovaj ugovor značajan, objasnio je gradonačelnik Novske. ” Dakle, u prostorijama novog dječjeg vrtića koji će imati pet obrazovnih skupina, to je jedna nova obrazovna ustanova u našem gradu. Ukupna investicija je vrijedna šest milijuna kuna. S ovim današnjim potpisom Novska kreće u izgradnju novog dječjeg vrtića gdje ćemo odgajati nove generacije” rekao je Marin Piletić, gradonačelnik Novske. Zanimalo nas je kada počinje izgradnja vrtića i kako će izgledati? “Modularni je, znači malo drugačije izgradnje koja je vrlo sada popularna u svijetu, a i u Hrvatskoj se nekoliko takvih vrtića napravilo. Mislim da je to velika stvar za grad Novsku i za nas kao izvođače da pokažemo na koji način se to može vrlo brzo i efikasno riješiti i da na koncu konca otvorimo prosto koji će biti ugodan za sve male” istaknula je Maja Buconić Barišić, izvođačica radova.  A gradonačelnik Novske je dodao: “Očekujemo vrlo uskoro u roku od dva mjeseca započnu radovi s obzirom na to da izvođač radova ima i obvezu napraviti izvedbeni projekt. Pričekat ćemo još i to, onda očekujemo i prve lopate do početka 2019.godine Novska”. Najmlađi građani Novske imat će pravi mali raj za sebe u novom vrtiću.