Poticanje poljoprivrede u Bereku

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 16, 2015 |

Iako ima poljoprivrednika koji žive dobro, veći je broj onih koji jedva sklapaju kraj s krajem. Brojni su im krediti na leđima, kupovina repromaterijala velik je trošak, tu su i razni tečajevi koje moraju polagati, a ni prodaja više nije kao što je nekada bila.

 

Upoznati su s tim problemima i u berećkoj općini, koja poljoprivrednike pomaže sufinanciranjem osiguranja usjeva. Osim sufinanciranjem osiguranja usjeva, općina svoje poljoprivrednike pomaže na brojne druge načine.

 

“Nastojimo koliko možemo svakome pomoći, svaka je kuna bitna. Pomažemo od sufinanciranja tečajeva, kupovine steonih junica na sajmu do osiguranja usjeva. Ima x aktivnosti kojima pomažemo poljoprivredu”-rekao nam je načelnik općine Berek Mato Tonković.

 

Poljoprivrednici su oni koji ponajviše koriste nerazvrstane ceste, koje su prošle godine uslijed vremenskih uvjeta gotovo uništene. Sami nisu u mogućnosti isfinancirati uređenje tih cesta, no projekt će kandidirati prema ministarstvima. U svakom slučaju, sa sanacijom se mora krenuti što prije.