Poticanje poduzetništva u Sisku

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 3, 2015 |

Gradsko vijeće Grada Siska, na prijedlog gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, usvojilo je ovogodišnji Program mjera za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada. Vrijedan 1,67 milijuna kuna a sadrži niz mjera koje bi poduzetnicima trebale olakšati poslovanje.

 

Glavna zadaća Programa mjera za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Siska uspostava je sustavne podrške sektoru obrtništva i poduzetništva kroz dodjelu bespovratnih sredstava.

 

Sve kako bi se učinkovitije stimulirao razvoj poduzetničke infrastrukture, poduzetničkih zona i inkubatora, ulaganja u istraživanja, inovacije i povećanje produktivnosti, a u konačnici i novo zapošljavanje. Potrebnu potporu poduzetnicima u ostvarenju poticaja pružit će gradski Sisak projekti.

 

Jedna od mogućnostima razvoja poduzetništva na području Siska je i revizalizacija poslovnih prostora. Dodatna je pogodnost što uložena sredstva poduzetnici mogu iskoristiti za umanjenje najma poslovnih prostora u idućem razdoblju.