Potezi ministra Tolušića na udaru Zelene liste

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 11, 2017 |

Oči javnosti i dalje su uprte u ministra poljoprivrede kojemu je potpora zbog odluke da odustane od povećanja inspekcijske na uvoz voća i povrća u Hrvatsku, podijeljena. Tim činom, Hrvatska je poljoprivredna komora izrazila nezadovoljstvo, a s druge strane, Zelena lista zamjera nadležnom ministru novonastalu kaotičnu situaciju.

 

“Danas slušamo i čitamo kako se srpski i bosanski mediji hvale kako su nas pobijedili i kako su pokazali kako se brane nacionalni interesi i kako se štiti proizvodnja. Taj poraz nam nije trebao”, istaknuo je Nenad Matić, predsjednik Zelene liste.Nepotrebno su, kako ističe Zelena lista, zaoštreni odnosi ministra Tolušića i premijera Plenkovića.”On je poput don Quijotea jurišao na zemlje CEFT-e s ovim Pravilnikom, a sada s konferencijom za novinare koju su sazvale udruge koje on pomaže, očito počinje i tihi rat s premijerom Plenkovićem na kojega pokušava prebaciti odgovornost za povlačenje Pravilnika.”, dodao je Matić. Zatraženi su i detaljniji izvještaji o vanjskotrgovinskoj razmjeni iz zemalja CEFT-e, kao i bolja komunikacija ministra s dionicima poljoprivrede.”Zelena lista moli ministra Tolušića da se javlja na telefon, da organizira okrugle stolove i rasprave kako bi se i drugi ljudi saslušali, ljude koji mogu pomoći u radu i da se ne ponavljaju više ovakve greške. Ministar Tolušić ne treba davati ostavku, ali treba iz ovoga nešto naučiti”, završio je Nenad Matić, predsjednik Zelene liste.S druge pak strane, Hrvatska poljoprivredna komora ističe kako je potez povećanja cijena zaista opravdan, jer kontrola kvalitete u Hrvatskoj iznosi 2000 i 500 kuna. Najavljeno je i traženje sastanka s premijerom kako bi pozitivni pomaci za hrvatske poljoprivrednike ipak ugledali svjetlo dana.