Popovača usvojila proračun za 2017.

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 20, 2016 |

Vijeće Popovače održalo je posljednju radnu sjednicu ove godine na kojoj se, pored Izvješća o radu gradonačelnika, našao i Plan rada knjižnice u sljedećoj godini, te najvažnije – Prijedlog proračuna za sljedeću godinu kao i pripadajućih Programa koji su njegov sastavni dio.Proračun Popovače za 2017.godinu iznosi će 61,5 milijuna što je 5 posto veći proračun u odnosu na ovaj iz 2016. godine.

 

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković istaknuo je da nažalost mnoge mjere, kao što je mjera 7.4. nisu otvorene ove godine, već su prolongirane za iduću godinu, tako da je i Popovača planove kapitalnih investicija, koje planira iz projekata EU i drugih fondova, prebacila za 2017. godinu. Mišković je dodao i da svi projekti koji su planirani u sljedećoj godini imaju osnovu da se ostvare ukoliko budu otvoreni svi fondovi.Jer Popovača je napravila pripreme za sve projekte od vrtića, kružnog toka, cesta, prijave na Fond za zaštitu okoliša gdje planira obnoviti dosta zgrada. Vijećnici su imali nekoliko pitanja o pojedinim proračunskim stavkama i planiranim projektima. Roman Rosavec, u ime kluba vijećnika oporbenog HDZ-a, rekao je kako je gradonačelnik u proračun ugradio sve njihove zahtjeve, koji su bili vođeni ravnomjernim i pravilnim razvojem svih Mjesnih odbora na području Grada Popovače.

 

Recimo kako je i na ovoj sjednici prisegnula nova vijećnica. Riječ je o Nevenki Kundrati Carek, koja je zamijenila Marijana Belančića s liste HSP-a.