Popovača slavi Dan Grada

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 21, 2018 |

Jedan od najmlađih gradova u Hrvatskoj, te najmlađi grad u Sisačko-moslavačkoj županiji – Grad Popovača, već danima raznolikim programom obilježava Dan Grada. Središnji događaj bila je svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj su nazočili i brojni gosti.

 

Popovača 21.lipnja, obilježava Dan grada, i to na Blagdan Sv. Alojzija Gonzage, svog nebeskog zaštitnika. Središnji događaj bila je svečana sjednica Gradskog vijeća. Bila je to prigoda da se čelnici Popovače osvrnu na ono što je postignuto u Gradu od prošlog Dana Grada. A toga ima doista puno, na što su predstavnici Popovače itekako ponosni. Gradonačelnik Josip Mišković dodao je kako je Popovača prvi put svoj izvorni Proračun, koji je oko 30 milijuna kuna, uspio poduplati zahvaljujući pravovremenoj nominaciji i pripremi projekata na razne fondove. U protekloj godini iza Popovače su tako potpisani ugovori u vrijednosti 30 milijuna kuna za razno razne projekte na području Grada. Svečanoj sjednici nazočili su i predstavnici popovačkih prijateljskih Općina: Viteza i Prozor-Rame, saborski zastupnik Tomislav Sokol, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja  Velimir Žunac, ali i predstavnici Sisačko-moslavačke županije predvođeni predsjednicom Županijske skupštine Ivankom Roksandić, koja je istaknula kkao je suradnja između Grada Popovače i Sisačko-moslavačke županije izuzetno dobra, te da rade na čitavom nizu zajedničkih projekata. Svečana je sjednica bila i prigoda da se dodijele javna priznanja Grada zaslužnima za razvoj i promicanje Grada. Priznanja Grada primila je Vinarija Trdenić, te tvrtka Krnjić d.o.o. Godišnju nagradu Grada dobili su Nogometni klub „Dinamo“ iz Osekova, te Nogometni klub „Naftaplin“ iz Strušca. Nagradu za životno djelo dobila je Marija Cvetko i to za višegodišnji požrtvovni rad te human pristup na području zdravstvene zaštite stanovnika Popovače kao i značajno aktivno sudjelovanje u kulturnom i društvenom životu Grada.