Popovača dobiva logopeda

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 18, 2016 |

Prema statističkim podacima oko 30 posto predškolske djece ima potrebu za logopedom u manjem ili većem obimu. 10-12 posto djece školske dobi također treba rad s logopedom, te 4-5 posto odraslih. Zbog svih tih podataka, između ostalog, Popovača je odlučila pomoći osnivanje logopedske službe na svom području, i to ugovaranjem dolaska logopeda u Popovaču 2 puta tjedno.

 

Grad Popovača sufinancirat će rad logopeda u svom Gradu. Potpisivanjem ugovora s logopedskom kućom koja će u Popovači obavljati taj posao, te s bolnicom Dr.Ivan Barbot, u kojoj će biti prostor za rad logopeda, u Popovači krajem veljače on počinje s radom. Logoped u Popovači radit će u bolnici Dr. Ivan Barbot, točnije u prostoru njihove Klinike za dječju i adolescentnu psihijatriju. Logoped u Popovači s radom kreće 29. veljače.

 

Dolazit će 2 puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom, i radit će od 8 do 15. Tako da će uvijek biti moguće u tom periodu doći i potražiti pomoć, a sada se trenutno za narudžbu roditelji javljaju na broj telefona 0952004103 ili 014952228.

 

Još se ne zna koliko će točno djece trebati logopedsku terapiju, no potrebe za njom su velike, istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković, Svaki pregled djeteta sa svog područja, Grad Popovača će sufinancirati s 40 kuna. Treba znati da je najbolja i preventiva i kurativa kada se bilo koji problem rješava na vrijeme, a kod logopedskih teškoća, to je zasigurno predškolska dob.