Pomoć za terapijsko plivanje i jahanje

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 21, 2016 |

U Zaboku je održana humanitarna akcija 100 palačinki za terapijsko plivanje i jahanje. Sredstva prikupljena u toj akciji namijenjena su pokrivanju troškova koji nastaju u terapiji plivanjem i jahanjem za djecu s poteškoćama u razvoju. Atrij Zabočke tržnice bio je nabijen emocijama koje su se vidjele na radosnim dječjim licima zahvaljujući predanom angažmanu volontera Udruge fizioterapeuta i radnih terapeuta Hrvatskog Zagorja.

 

Krapinsko zagorska županija podržava rad ovakvih udruga i kroz projekt Baltazar, ali i kroz pomoć ustanovama i udrugama koje podižu svijest javnosti o djeci s poteškoćama u razvoju. Grad Zabok također se uključio u održavanje ove priredbe te je ustupio potreban prostor.

 

Udruga fizioterapeuta i radnih terapeuta Hrvatskog Zagorja osnovana je prije šest godina i provodi terapijski rad s djecom s poteškoćama u razvoju i ovo im je prva humanitarna akcija. Najveća vrijednost ovakvih akcija se očitava na licima djece kojima ne trebaju neka velika i visokotehnološka pomagala. Najveću pomoć pružamo im svojim prisustvom i razvojem svijesti da i oni mogu ali i moraju biti ravnopravni članovi zajednice.