Položen vijenac u spomen na poginule branitelje Dubrave

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 20, 2015 |

Ispred Kulturnog centra Dubrava u Parku dubravskih branitelja odala se počast poginulim braniteljima Dubrave. U okviru 11. memorijalnog turnira u spomen na poginule branitelje Dubrave položen je vijenac kod spomen-obilježja poginulim braniteljima iz Dubrave. Na sjećanje poginulih, kojih ima više od 75, mnogi su došli položiti vijenac i zapaliti svijeću kako bi još jednom odali počast svojim prijateljima, i najdražima.

 

“Mi smo se tu okupili da se ne zaborave ove žrtve koje su dale život za Hrvatsku. Znamo da je Dubrava jedan kvart iz Zagreba koji je imao najviše doprinosa u Domovinskom ratu, ima puno pripadnika i u Specijalnoj policiji, 1. Gardijskoj brigadi, 2. Gardijskoj brigadi i tu je legendarna 145. brigada iz Dubrave. Na sjećanje na sve prijatelje i suborce danas se održava ovaj dan”, rekao je Ante Tandara, predsjednik zajednice Udruge HVIDR-a grada Zagreba.

 

Svake godine se zahvaljujući Udruzi HVIDR-a Dubrava tradicionalno održavaju Dani Dubrave i turnir u Gradu Mladih gdje je organizirano druženje pripadnika HVIDR-e i svih ostalih hrvatskih branitelja na sjećanje onih koji su ugradili svoje živote u temelje samostalne i međunarodno priznate hrvatske Domovine.

 

“Svaku godinu mi smo uvijek tu s dečkima, u našoj Dubravi. 11. put oni rade memorijalni turnir za poginule bojovnike iz Dubrave. HVIDR-a Dubrava je jedna od dobrih Udruga koje su organizirane i to dobro rade. Mi ih uvijek podupiremo, uvijek smo uz njih i bit ćemo uz njih uvijek kao Uprava Grada Zagreba”, istaknuo je Miodrag Demo, voditelj Ureda za branitelje.