Poljoprivrednicima istječe rok za atestiranje strojeva

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 15, 2016 |

Strojevi za primjenu pesticida koje koriste profesionalni korisnici moraju biti najmanje jednom pregledani do 26.11.2016. godine. Obzirom da rok istječe skoro, iz Savjetodavne službe Bjelovarsko-bilogorske županije pozivaju sve koji odgađaju pregled da to učine, jer se dovode u situaciju gubitka prava korištenja strojeva za primjenu pesticida.

 

“Možemo reći da je to tehnički pregled strojeva za zaštitu bilja, gdje se osigurava da taj stroj bude siguran za okoliš, zdravlje ljudi, životinja i prirode ali i da samom proizvođaču osigura pravilnu zaštitu.”-rekla nam je Jadranka Berić iz Savjetodavne službe Bjelovarsko-bilogorske županije. Od pregleda su izuzete sve ručne prskalice, leđne prskalice na mehanički, baterijski i motorni pogon i leđni raspršivači na motorni pogon-dodaje Berić.Poljoprivrednicima su bitni I troškovi pregleda. Uz početne troškove od najviše 70ak kuna za unos podataka i troškove izdavanja znaka o obavljenom pregledu, cijena pregleda ovisi o radnom zahvatu prskalice i broju mlaznica,a kreće se od 400 kuna na više.