Polaganje vijenaca na Mirogoju

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 4, 2015 |

U povodu obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti te 20. obljetnice pobjedonosne Oluje, jednog od povijesnih trenutaka za Republiku Hrvatsku, izaslanstvo grada Zagreba položilo je vijence na Mirogoju te odalo počast poginulim braniteljima.

 

“Ovdje u podnožju Mirogojskih breza, leže poginuli hrvatski branitelji, sinovi i kćeri ovoga grada, ali i ove zemlje. Potrebno je na trenutak zastati i izraziti zahvalu i počast onima koji su položili svoj život na oltar domovine, a to su upravo hrvatski branitelji”, izjavio je gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić.

 

Trenutak je to i za prisjećanje prošlih, ratnih vremena te velikana hrvatske povijesti koji je zaslužan za Hrvatsku kakvu danas poznajemo, samostastalnu i neovisnu demokraciju.Gradonačelnik Zagreba podsjetio je građane i na jedinstvo koje je vladalo ratnih devedesetih godina, primjer kojim bi se građani trebali voditi i odbaciti podjele koje vladaju u zemlji.

 

Vijenci su položeni kod Zida boli, u Aleji poginulih hrvatskih branitelja te na grobu prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana.