Podstrana skrbi o najmlađima

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 25, 2016 |

Podstrana je jedna od najvećih općina u Hrvatskoj. Jedna je i od najmlađih, a među boljima je i po prirodnom priraštaju u cijeloj zemlji. Broji preko 920 djece u osnovnoj školi. Preko 2.500 stanovnika staro je između jedne i 19 godina. Upravo zbog toga posebno skrbi o potrebama radno aktivnog stanovništva i onih najmlađih kroz izgradnju komunalne infrastrukture i mjere namijenjne podizanju standarda.

 

Kao izuzetno atraktivna turistička lokacija Podstrana je pod golemim komulanim pristiskom, posebno ljeti. Tome svjedoči i podatak kako se godišnje u toj općini nadomak Splitu, od svega desetak tisuća stanovnika, ostvari čak 470.000 noćenja u 6.000 turističkih postelja. Potreba za dovršetkom izgradnje kanalizacijskog sustava od velike je važnosti. Kako doznajemo, kanalizacijski sustav u Podstrani bit će gotov do kraja godine.

 

Uskoro bi trebao biti riješen i drugi veliki komunalni problem, onaj vezan za javnu rasvjetu. Podstrana će uskoro zasvijetliti u LED-u.

 

No, ne bavi se Podstrana samo komunalnim problemima. Kao jedna od najmlađih općina u zemlji, ona aktivno skrbi i o mladima, posebno o najmlađima.

 

Od ove godine Općina Podstrana osigurava i besplatne udžbenike za sve svoje osnovnoškolce.