Podstrana: Razvojni projekti

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: veljača 20, 2018 |

Posljednjih godina Podstrana je pravo gradilište. Lokalne vlasti ozbiljno su shvatile razvoj najmlađe općine u Republici Hrvatskoj ,ali i mogućnosti koje se nude povlačenjem sredstava iz Europskih fondova. Tako u Podstrani ne ne dostaje razvojnih projekata.

 

I dok su na nekima radovi u punom jeku, neki već pri kraju, postoje i oni na kojima su tek započeli radovi ili će tek započeti. Osim uređenja obale u Strožancu , te rekonstrukcije Poljičke ceste , kao dvaju najvećih projekata u Podstrani , u ovoj se općini radi na nizu manjih projekata.U Podstrani je već do sada na 12 mjesta  omogućeno razlaganje otpada jer su postavljeni tzv.  „zeleni otoci“  na kojima stanovnici mogu razlagati otpad. U planu je  postavljanje još 10 takvih „zelenih otoka“. A osim reciklažnog dvorišta ,planira se i projekt groblja.Svi radovi na groblju trebali bi uskoro započeti , ali  za vrijeme  turističke sezone bit će zaustavljeni, jer ova je općina  između ostalog i turistička destinacija. A u Podstrani brinu i o svojim najmlađim stanovnicima, te mladim obiteljima, pošto je riječ o najmlađoj općini u RH. U tom pogledu u planu su još neki infrastrukturni radovi.

 

Općina Podstrana najmlađa je općina u RH, a interes za stanovanje, poglavito mladih obitelji na ovom području sve je veći. Nema sumnje kako će  s novim razvojnim projektima ova općina privući još veći broj novih stanovnika.