Podstrana izrađuje razvojni plan

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 30, 2015 |

Općina Podstrana započela je s procesom izrade Strateškog razvojnog programa koji će im pomoći u rješavanju gospodarskih izazova s kojima se suočavaju. Pomoću Strategije Podstrana će usmjeriti aktivnosti i resurse prema cilju poboljšanja gospodarskog stanja za građane, poduzeća, obrte i udruge, te lokalnu samoupravu, ali će ujedno poslužiti i kao alat za privlačenje poslovnih ulagača.

 

Smjernice za izradu strategije općinski čelnici dobit će anketom koju provode među svojim građanima. Desetak studenata kopje je angažirala Općina Podstrana je od početka srpnja pokucalo na gotovo sva vrata u Podstrani. Anketa je malo zahtjevnija, kako i priliči svrsi, no anonimna je. Što se njome želi postići, doznali smo od načelnika Općine, Mladena Brtulovića.

 

Čini se da su žitelji Podstarne ozbiljno shvatili poziv na suradnju jer sa strpljenjem u velikom broju odgovaraju na anketna pitanja. Anketa se provodi zaključno s prvim kolovozom pa ukoliko još niste ispunili upitnik a imate prijedlog, primjedbu ili naprosto samo želite pomoći Općini da ima što potpunije podatke i stvarnu sliku, ostalo vam je još nekoliko dana.