Podstrana – Izgradnja crpne stanice Lav

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: veljača 14, 2018 |

U Podstrani bageri , kamioni i ostali strojevi ne prestaju s radom. Priprema se sve za sezonu, ali i uređuje prometna i ostala infrastruktura kako bi se poboljšali uvjeti za život stanovnika najmlađe općine u Republici Hrvatskoj . 

 

Jedan od najnovijih infrastrukturnih zahvata u Podstrani svakako je i projekt izgradnje crpne stanice Lav na kojem su radovi u punom jeku. U ovom slučaju radi se o sredstvima  koja su u potpunosti  sredstva Općine Podstrana.Projekt crpne stanice od iznimne je važnosti za Podstranu , jer se fekalije više neće ispuštati u more kada sve bude završeno. Time će se dobiti još bolja kakvoća mora koja je i sada neupitna. Kako je već spomenuto , ovaj projekt financira se iz razvojne  cijene vode. Međutim , ovo je samo prva faza jednog puno većeg projekta. U sklopu navedenih projekata , zajedno  s eko agencijom  u vidu je još jedan  veliki strateški projekt . A prilikom rada na  crpnoj stanici Lav  zatvoren je donji južni trak  Jadranske magistrale  u dužini od 80-ak metara uz hotel Lav . S obje strane ovog djela prometnice su semafori  ,pa se stvori i pokoja kolona  , međutim iz Općine Podstrana građane mole za strpljenje jer radovi dobro napreduju i trebalo bi sve biti gotovo u roku.

 

Izgradnja crpne stanice  projekt je od iznimne važnosti   jer će se njenom izgradnjom i puštanjem u funkciju pridonijeti još boljoj kakvoći mora  u najmlađoj općini u Republici  Hrvatskoj.