Počinje Kutinsko ljeto

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 9, 2016 |

Građani Kutine, ali i njihovi gosti, svih generacija, i ovo će ljeto moći uživati u brojnim kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima, koji su pripremljeni u sklopu tradicionalne manifestacije „Kutinsko ljeto“. Ove godine ona počinje 10.lipnja, i traje sve do 7.kolovoza. U realizaciju Kutinskog ljeta i ove su se godine uključile brojne udruge i ustanove, ali mnoge neformalne grupe.

 

Što se u konačnici našlo u programu ovogodišnjeg Kutinskog ljeta, doznalo se na konferenciji za novinare, na kojoj su bili gradonačelnik Andrija Rudić, viša savjetnica UO za društvene djelatnosti Jasminka Molnar, v.d. ravnateljica kutinskog Pučkog učilišta Ljerka Čorak, zamjenica direktorice kutinske Turističke zajednice Marijana Musij, te Željko Mezak ispred Sportskog centra.

 

Gradonačelnik Rudić rekao je kako kroz Kutinsko ljeto Kutina postaje živi grad i ima sasvim drugačiju vibru jer će se tijekom ljeta stvarno puno toga događati. Kutinsko ljeto ove godine počinje sa zadnjim danom škole, 10.lipnja i to novim projektom „Kutinski dječji super talent“, na koji se prijavio iznenađujuće veliki broj djece u dobi od predškole do 5. i 6.razreda, pa su organizatori događaj podijelili u 2 dana, tj. u petak i u subotu, 10. i 11.lipnja od 20 sati, To će biti jako zanimljivo jer će klinci imati priliku uređivati se u backstageu, fotografirati te u konačnici pokazati svoju vještinu u kojoj su talentirani.

 

Odmah na početku Kutinskog ljeta, počinje i nova sezona na Gradskom bazenu, koja starta u subotu, 11.6. od 10 sati.U sklopu ovogodišnjeg Kutinskog ljeta neka su događanja nova, a neka su tradicionalna. Među takva spadaju „Repušnički susreti“, te „Petrovo-slavlje kutinsko“, ali i vrlo popularna „Ljetna razbibriga“, koju podjednako vole i djeca i roditelji.

 

Ljetna razbibriga počinje 30.6. i traje do kraja srpnja, održavat će se i ove godine utorkom i četvrtkom u popodnevnim satima. Gradonačelnik Rudić pozvao je sve sugrađane, ali i one koji se zateknu u to vrijeme u Kutini, da iskoriste prilike koje će im se pružiti, te da sudjeluju u njima.