Početak rekonstrukcije Poljičke ceste u Podstrani

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: veljača 14, 2018 |

Općina Podstrana jedno je od najvećih gradilišta u Srednjoj Dalmaciji. Među zahtjevnijim zahvatima je rekonstrukcija kilometar i pol dugačke Poljičke ceste, koja je u nadležnosti Županijske uprave za ceste.

 

Ovo je svakako jedan od najvažnijih zahvata što se tiče Županijske uprave za ceste na ovim prostorima i prometnica od iznimne važnosti . Sve su dozvole prikupljene i svi papiri te se na rekonstrukciji ove prometnice može započeti s radovima.Konačno će se pristupiti rekonstrukciji opasne i često po raznim vremenskim uvjetima nepregledne prometnice u Općini Podstrana . Rekonstrukcija ove vrlo važne prometnice radit će se u dvije faze . Ovo je ujedno trenutno jedan od najvećih projekata Županijske uprave za ceste .Nakon što je nešto ranije ishođena pravomoćna lokacijska dozvola, proveden parcelacijski elaborat , napokon je ishođena i građevinska dozvola, te će se za nekoliko dana pristupiti i rekonstrukciji Poljičke ceste.Rekonstrukcija ove značajne prometnice u dužini od jednog i pol kilometra obuhvatit će proširenje ceste, izgradnju nogostupa, te ugradnju kompletne komunalne infrastrukture, vodovoda, kanalizacije, javne rasvjete i ostale elektroenergetske i telekomunikacijske infrastrukture.

Vrijednost navedenog projekta rekonstrukcije Poljičke ceste je 12 milijuna i 700 tisuća kuna.