Početak radova na proširenju Branimirove ulice

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 3, 2015 |

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je prisustvovao početku treće etape radova na proširenju Branimirove ulice.Proširenjem Branimirove ulice otvorit će se četiri nove prometnice kojima će se znatno učinkovitije povezati istočni i zapadni dio hrvatske metropole, što će građanima omogućiti da izbjegnu prometne zastoje.

 

“Ovo je povijesni dan, nakon višegodišnjeg planiranja konačno smo krenuli u realizaciju projekta koji će građanima Zagreba značiti jako puno. Naš cilj je optimalno povezati dva suprotna dijela grada i smanjiti gužve te ćemo uskoro u tome i uspjeti”, istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

 

Učinkovita prometna povezanost jedna je od osnovnih karakteristika modernih europskih metropola koja stanovnicima omogućuje brzo i djelotvorno obavljanje svakodnevnih obveza, te stvara dodatne uštede. Najveći hrvatski grad u maniri istinske metropole u razvoju uskoro će dobiti potpuno uređeni puni profil Branimirove ulice koja predstavlja ključnu gradsku poveznicu.

 

Nakon više od 30 godina planiranja Grad Zagreb je konačno riješio sve imovinsko pravne odnose i dobio građevinsku dozvolu čime jedna od najprometnijih i najdužih zagrebačkih prometnica ulazi u završnu fazu infrastrukturne prilagodbe potrebama građana, a sam projekt osim estetskog i prometnog ima i izniman gospodarski značaj.