Početak radova na na uređenju zgrade samoborskog kina

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 21, 2017 |

Samobor kao srednjovjekovni gradić barokne arhitekture posjeduje bogatu povijesnu i kulturnu baštinu. Kao grad kulture Samobor je središte brojnih kulturnih događaja i manifestacija. Upravo zbog toga  kulturni djelatnici, umjetnici i građani s nestrpljenjem iščekuju preuređenje zgrade samoborskog kina koje je jedan od simbola Grada Samobora i od velikog je značaja za sve Samoborce.

 

Počeli su radovi  na uređenju zgrade samoborskog kina, jedne od najznačajnijih kulturnih institucija u Gradu Samoboru. Da će novo kino biti nadasve multifunkcionalno, moderno, inovativno i reprezentativno svjedoči i činjenica da će ono djelovati kao spoj koncertne dvorane i kina.

 

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobor Jelena Vojvoda naglašava da su Samoborci pravi ljubitelji kina i kino projekcija. U posljednje tri godine lokalna kina u Samoboru sve su  veći trend među građanima čemu u prilog govore i brojke od 16000 posjetitelja godišnje.Nova bogato opremljena kino dvorana  zasigurno će upotpuniti  kulturno-umjetnički program, ali i turističku ponudu ovog grada koji sa sigurnošću možemo nazvati hrvatskim kontinentalnim biserom.