Počelo odbrojavanje do Europskih Sveučilišnih Igara

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 22, 2016 |

Pripreme za Europske Sveučilišne Igre, najmasovniji studentski i sportski događaj, u završnoj su fazi. Da Hrvatsku očekuje velika dvotjedna manifestacija koja će okupiti preko 5000 studenata sportaša iz čitave Europe, dokazuje i ceremonija pokretanja sata, u Zagrebu i Rijeci. Tako je i zagrebački glavni trg bogatiji za novu, upečatljivu instalaciju koja podsjeća sve građane na skoro održavanje Igara.

 

“Sat je postavljen na Trgu kako bi podignuo javnu svijet o Igrama, da podsjeti naše građane da namjeste svoje planere na 13. srpnja u 21 sat na večer, kada Igre i počinju na atletskom stadionu Mladost na Savi pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića. Bit će to vrhunski događaj, a očekuje nas 12 -13 dana krasnih sportskih natjecanja, studenata iz čitave Europe s 300 Sveučilišta koji će dići energiju našeg grada preko ljeta”, istaknuo je Zrinko Čustonja, organizator Europskih Sveučilišnih Igara.

 

Nezaobilaznu ulogu na ceremoniji za podizanje atmosfere, imao je i hrčak Hrki, a pomogli su mu i brojni studenti volonteri. Na Igrama će biti zastupljen 21 sport, a studenti dolaze iz čak 45 zemalja svijeta. Veliki je to događaj za akademsku zajednicu, jer kako ističe i prvi čovjek zagrebačkog Sveučilišta, bez sporta nema ni vrhunske sveučilišne institucije.

 

Za organizaciju Igara brine i više od 2 000 volontera što dokazuje koliko je ova manifestacija važna i za poboljšanje imidža te promociju Hrvatske u Europskoj Uniji.Podršku Igrama, ocjenjujući ih kao vrhunski sportsko – akademski događaj, pruža i grad Zagreb te nadležno Ministarstvo.

 

Satovi na riječkom Korzu te Trgu bana Jelačića, postali su nezaobilazna znamenitost dvaju gradova te trajni podsjetnik na domaćinstvo jedinstvenog sportskog događaja. I ovom prilikom, svim zaintersiranim studentima, upućen je i poziv za volontiranje, a prijave su otvorene do 1. travnja 2016.