Počele 50. Voloderske jeseni

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 14, 2017 |

Na području Sisačko-moslavačke županije u četvrtak 14.9. počinje tradicionalna manifestacija Voloderske jeseni. Nakon višemjesečnih priprema sada počinje središnji dio tog događanja koji će se odvijati u centru Volodera, a po kojemu je Vooder, Moslavina ali i Sisačko-moslavačka županija nadaleko poznata.

 

Naime, sljedeća 4 dana u srcu Moslavine – Voloderu, održavaju se 50.Voloderske jeseni, najveća moslavačka manifestacija posvećena vinogradarstvu, vinarstvu i vinarima. S obzirom da je ovogodišnja manifestacija jubilarna, jer se slavi pola stoljeća održavanja Voloderskih jeseni, središnji dio programa održavati će se kroz 4 dana, od četvrtka do nedjelje. I dok je prvi dan posvećen uglavnom dječjem folkloru i podizanju zastave Voloderskih jeseni, petak nudi niz sadržaja. Tako je od 17 sati otvaranje Vinskog dvora uz tamburice, potom otvaranje izložbe radne terapije, te nastup dječjih folklornih skupina, program Vinarije Florijanović, te nastup Maje Šuput od 21 sat. Još bogatiji program događanja posjetitelje ovogodišnjih Voloderskih jeseni očekuje u subotu, 16.9.

 

Taj je dan od 16 sati svečano otvorenje 50.Voloderskih jeseni, uz krunidbu Vinske kraljice i odabir najljepše snehe i nastup folklornih skupina. Potom slijedi otvorenje dvije izložbe: jedna je s radovima s likovne kolonije Voloderski bregi, a druga s radovima koji su bili izloženi u Europskom parlamentu. Nakon toga slijedi stavljanje vola na ražanj, uz prikaz običaja, što je tradicija Voloderskih jeseni. I nedjelja na ovogodišnjim jubilarnim Voloderskim jesenima nudi niz sadržaja, gdje ima za svakoga po nešto. Stoga poziv, od četvrtka 14.9. do nedjelje 17.9., ako ikako možete, navratite u Voloder na najznačajniju manifestaciju moslavačkog kraja, na kojoj dobre pjesme, društva, ali i kapljice, nikada ne nedostaje. Ne kaže se bez razloga: Voloderske jeseni-dani veseli!