Počela obnova školske zgrade OŠ Ivana viteza Trnskog u Međurači

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 21, 2018 |

Bjelovarsko-bilogorska županija može se pohvaliti još jednim projektom , a to je  „Energetska obnova zgrade Područne škole Međurača“ koji je odobren u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Ovom energetskom obnovom uvelike će se uštedjeti  toplinska energija za grijanje škole.

 

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji počela je  obnova područne školske zgrade OŠ Ivana viteza Trnskog u Međurači u sklopu europskog projekta energetske obnove županijskih škola vrijednog 27 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta temeljite obnove od temelja do krova Područne škole u Međurači je 414.000  kuna, a podrazumijeva izolaciju vanjskog zida s ovojnicom, izolaciju stropa, obnovu krovišta i zamjenu stolarije. radovi su u tijeku i idu po dogovoru.

 

Radovi su u tijeku i idu po dogovoru, a prema riječima zamjenice župana, škola je jedna od najvažniji ustanova u jednom selu. Bojana Hribljan osvrnula se i na demografsku sliku ovog dijela Lijepe naše.

 

Cilj Energetske obnove zgrade Područne škole Međurača je da se podigne svijest korisnika zgrade i  javnosti o važnosti ulaganja u objekte uzimajući u obzir energetski učinkovitost.