Po prvi put Noć s Andersenom u kutinskoj Knjižnici

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 14, 2018 |

Već 18 godina za redom u cijelom se svijetu održava zanimljivo događanje pod nazivom: „Noć s Andersenom“, u spomen na jednog od najpoznatijih svjetskih pisaca bajki. Po prvi put taj će događaj obilježiti i u Knjižnici i čitaonici Kutina.

 

Tako će posljednji petak u mjesecu ožujku, točnije 23.ožujak, biti doista poseban u Knjižnici i čitaonici Kutina, jer će se tada kutinska Knjižnica po prvi put uključiti u svjetsku akciju pod nazivom „Noć s Andersenom“.Kako je istaknula ravnateljica Knjižnice i čitaonice Kutina, Suzana Pomper povod tog događaja je rođendan najvećeg pisca bajki, Hansa Christiana Andersena, koji se obilježava 2.travnja, dok se sama Noć s Andersenom svugdje u svijetu održava posljednjeg petka u ožujku. Ove godine kutinska će knjižnica po prvi put sudjelovati u tom događaju i to u suradnji s Odredom izviđača “Betlehem” koji će im posuditi vreće za spavanje i šatore. S obzirom na mali prostor kutinske Knjižnice broj sudionika na prvoj kutinskoj Noći s Andersenom je ograničen i to na tek 10 mjesta, koja su odmah popunjena. Program za tu posebnu noć vrlo je šarolik, od čitanja bajki, izviđači će pokazati kako se postavlja šator, na kreativnoj radionici ilustrirati će se pojedine bajke, animirati će se lutke iz Andersenovih bajki, koje su nastale za potrebe predstava koje se održavaju u Knjižnici, a pripremljena je i igra Kraljevna na zrnu graška. Prije samog spavanja slušati će se priče ili gledati crtić, dok će se sljedećeg dana djeca probuditi s pričom Carevo novo ruho, istaknula je ravnateljica kutinske Knjižnice Suzana Pomper. S obzirom da je interes za sudjelovanje na ovoj novoj aktivnosti kutinske Knjižnice bio doista veliki, iz Knjižnice poručuju kako će za sljedeću godinu nastojati omogućiti više mjesta za još jednu Noć s Andersenom.