Po 16-ti put organizirana manifestacija Neka riva u cviću pliva

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 6, 2016 |

I ove je godine, splitska riva svetom Duji u čast plivala u cvijeću. Tradicionalna je to manifestacija u sklopu Sudamje koju već godinama organizira splitska Turistička zajednica, a u kojoj sudjeluju najmlađi. Rascvjetana i raspjevana Riva dijelom je i spliskog turističkog dekora, budući su je svojim kamerama zabilježili brojni gosti koji su baš u vrijeme Dujine fešte odsjeli u njegovom i Dioklecijanovom gradu.

 

Turistička zajednica i ove je godine okupila splitske mališane u defileu pod nazivom Neka riva u cviću pliva, a sve u čast splitskom parcu.

 

Brojna djeca splitskih osnovnih škola i vrtića sudjelovali su na gradskoj manifestaciji „Neka riva u cviću pliva“ koja se već šesnaestu godinu tradicionalno održava povodom blagdana sv. Duje.

 

Ove godine akcija je uspjela okupiti djece, upravo je zato ova manifestacija možda i najveći biser u cijeloj organizaciji Sudamije. Kao i svake godine naglasak je na čistom i zdravom okolišu i težnji da u gradu bude još više zelenila.Ove godine se posebna pažnja u znak zahvale posvetila Centru za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ i Centru za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“.

 

U samoj manifestaciji „Neka riva u cviću pliva“ sudjelovala je i Zajednica za tehničku kulturu grada Splita i splitsko – dalmatinske županije.Ne možemo promijeniti svijet, ali možemo utjecati na svijest mladog čovjeka da na baca papire, da njeguje okoliš, zaključila je za kraj u ime organizatora ove akcije Aida Jukić.